Nyheter i Teams

 Jag vet vilken tid på året det är hur stressad man kan vara. Men hur som helst här kommer en kort sammanställning av de nyheter som Microsoft släppt eller kommer att släppa inom kort. Jag har valt ut de nyheter som jag tycker passa vår verklighet bäst. Det finns fler men det ska jag inte belasta er med. Fokus denna gång Teams finns en hel del nyheter i O365 också men det får vi återkomma till. Appar laddar man hem endera vid de tre prickarna till vänster i Teams alternativt högst på plusset i varje enskilt Team

1 Math ny bra app i Teams för Matematik. Enligt de som vet kommer den att underlätta för matematiken. 

2 Snart kommer man att se de uppgifter man tilldelat gruppen/klassen ovanför "allmänt" kanalen. Där samlas alla uppgifter som är tilldelade. Man kan också välja numer att lägga in uppgifter som man skapar i kalendern. Den funktionen syns längs ner när man skapar uppgiften. Finns några olika alternativ att välja för vilka som ska se. Kan vara bra att fundera på vilka man delar med, kan bli mycket i kalendern. 

3 I Uppgifter kommer man också att kunna skapa grupparbeten enkelt där man ska kunna bedöma på på grupp och individnivå. Kan nog bli användbart.   

4 Man ska inom kort kunna lägga in Whiteboard i Uppgifter, det kommer att underlätta helt klart för vissa typer av uppgifter man tilldelar. Dessutom har man uppdaterat Whiteboard med en del bra funktioner. 

5 För eleven kommer man att kunna lägga in foton direkt i mobilappen för Teams , även det en liten förbättring som kan underlätta. 

6 Förhoppningsvis kommer vi att vara tillbaka med ett minimum av Teamsmöten. Men det har även där kommit en del förbättringar. Man ska kunna flytta elever mellan olika grupprum och återanvända grupprum med ett knapptryck nästa lektion. Att stänga av kamera/mikrofon för alla/vissa deltagare ska numer vara väldigt enkelt. Funktionen att ha sin egen kamerabild framför sin egen presentation är på gång. Gör presentationerna definitivt trevligare. Man dessutom välja att se deltagarnas kameror u underkant. 

7 Till sist ladda gärna ner Unikum appen till Teams, den gör livet lite enklare. 

Det var lite nyheter, som vanligt hör av er om något verkar intressant. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är detta?

Lite tips och reflektioner kring fjärrundervisning