Reflektioner kring Teachmeet i Sandviken

Jag och Erik Swadling var i tisdags på ett sk Teachmeet i Sandviken. Här kommer lite reflektioner på alla de föreläsningar vi lyssnade på. 
Att enkelt skapa slumpade grupper till grupparbeten då använder man gärna verktyget Webtools, himla smidigt och enkelt.  

Att spela in Flippfilmer och då finns det många verktyg att välja på, men Loom som vi såg igår verkar ruggigt enkelt.  Loom når du direkt ifrån Chrome och väldigt användarvänligt. Föreläsningen handlade egentligen om att ge feedback till elever via video. Verkar vara himla bra sätt att ge feedback på.  

Om man vill få eleverna att träna begrepp så finns det en uppsjö av olika verktyg. Men Quizlet kanske är det bästa jag sett hittills. Väldigt enkelt att skapa qiuz och det fina är att Quizlet skapar olika typer av quiz utifrån de begrepp du lägger in. Dvs variation för eleverna och det behövs ingen inloggning för eleverna bara en länk. De ser resultat direkt och kan göra om det gång på gång tills det sitter. Jag har provat som hastigast idag, fungerar jättebra.  

Vidare pratade en språklärare om att använda Minecraft med eleverna på gymnasiet. Kanske kan vara något för den lärare som har intresse av spel. Vi har tillgång till Minecraft education här i kommunen för den som vill prova.  

Sedan fick vi en kort föreläsning om Mystery Skype, som ev kan vara bra för de som vill komma i kontakt med elever runt om på jorden. Smidig funktion för att hitta kollegor/elever utomlands. Man kan faktiskt beställa föreläsningar från hela jordklotet bla 

Wordle är ett verktyg där man man skapa sk ordmoln enkelt. Kan exempelvis vara bra vid uppstart på ett arbetsområde för att se förkunskaper. Vi såg igår hur man kan skapa ordmoln i Wordle med hjälp av Forms i O365.  

Sedan såg vi några nya funktioner i Chatten i Teams också. Bla att när jag länkar detta dokument landar det i filer som man ser högst upp i konversationen. Dvs alla dok man delar sparas i varje enskild chatt och är delade per automatik. Kan nog vara bra funktion.  
Studi.se Informationsfilmer och förklaringar på olika språk. Vilket är ett riktigt bra verktyg framförallt för de elever med andra modersmål. 
Om ni tycker något verkar intressant hör av er så kan vi fixa en demonstration. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är detta?

Lite tips och reflektioner kring fjärrundervisning

Nyheter i Teams