Nyheter i O365

Under hösten har kommit en massa nyheter för O365 och Teams som borde uppmärksammas. Vissa funktioner är redan igång andra är på gång framöver. Självklart är inte alla nyheter för alla, som ni förstår. Men min förhoppning är att ni kanske ska hitta någon funktion som börjar använda. Ja, jag vet det är lite "torra" tips, men men.

1 Nu kan man skapa "privata" kanaler i sina Teams för klasserna. D.v.s. det är full möjligt att skapa kanaler för enskilda elever eller grupper. Bra för grupparbeten exempelvis.

2 Chatten kommer att snart öppnas i "nytt" fönster, förenklar helt klart när man sitter och jobbar med något.

3 I onlineversionen av Teamschatten kan man numer också ringa varandra, både vanliga samtal och videochatt.

4 Microsoft Uservoice ingen nyhet, men jag har aldrig nämnt den tidigare. Där kan man lägga förbättringsförslag (vilket en del har på skolan) eller rösta på förslag som ligger där redan. En chans att påverka framtiden för O365. Microsoft håller noga koll där, länk hittar ni här. 

5 Pga en händelse idag vill jag bara påminna om att det är dumt att "Ta bort Team". Vill man lämna ett Teams då klickar man i "Lämna Team" inget annat. För väljer man att "Ta bort Team" då försvinner det för alla i Teamet. Det går att få tillbaka, men det tar lite tid.

6 Microsoft håller på att till slut få till att man ska kunna redigera i delade dokument i realtid, det har inte varit så hittills. Fluid kallar de sitt nya koncept, vill du läsa mer så finns info här

7 Se här hur man kan använda Onenote till simuleringar i kemi, fysik mm länk här 

8 Här kommer en sammanställning på nyheter inom inom kompensatoriska hjälpmedel för O365
Här finns en länk 

9  Till slut kommer lite tips på hur man kan använda Onenote och pennan inom matematiken. Se länk här

Tack för visat intresse.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är detta?

Lite tips och reflektioner kring fjärrundervisning

Nyheter i Teams