Tips till fjärrundervisning

Som sagt konstiga tider är det nu. Här kommer en lista på lite olika verktyg som kan vara användbara vid vid fjärrundervisning.

Gleerups så klart, hoppas vi har licenser imorgon måndag. Då slipper man bry sig elever har böcker hemma, det finns färdiga uppgifter etc. Man kan lätt vad eleverna gjort under lektion.

Vill man spela in en föreläsning med tillhörande Powerpoint exempelvis dvs spela in skärmen och prata till den rekomenderar  jag Screeencastomatic. Länk här  Finns en massa andra program också, men det är det jag brukar använda.

Vill man få lite interaktion med eleverna och ställa frågor etc så är Answergarden enklast länk här 
men även Mentimeter är jättebra för det, då kan du ställa 3 frågor på raken istället för 1 som i Answergarden. Länk här 

Exitickets i slutet på lektion föreslår jag Forms som finns i O365 eller examnet. Länk finns här. 

Har man funderat på att visa filmer från Youtube exempelvis, varför inte lägga in dom i Forms och ställ frågor om filmen. Det kan man göra enkelt. Då säkerställer man att eleverna verkligen sett filmen.

Smidig digital whiteboard hittar du här 

Om det blir meckigt med olika saker och man behöver hjälp kan det vara bra om man har Teamviewer nerladdat. Det gör att jag exempelvis kan fjärrstyra din PC och visa hur man gör. Himla bra nu när vi är utspridda. Så tror ni att behöver sån hjälp ladda ned programmet här  klicka i privatbruk. Programmet får inte användas med elever dock.

Upptäckte precis att MS har en nyhet i Powerpoint där du kan spela in din genomgång väldigt enkelt och sedan dela med eleverna.

Som vanligt var inte blyga att kontakta mig med frågor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är detta?

Lite tips och reflektioner kring fjärrundervisning

Nyheter i Teams